AGRANA in România

Despre Noi

În 1998, compania AGRANA Zucker A.G. a demarat investiţii în industria zahărului şi amidonului din România. În momentul de faţă compania AGRANA deţine o fabrică de zahăr în Roman şi una în Buzău, precum şi o fabrică de amidon în Ţăndărei. În anul 2005 fabricile de zahăr au  optat pentru o administrare și un management mai eficient și astfel a fost înființată compania AGRANA Romania.

AGRANA Sugar / zahăr

Is­to­ric

1998

AGRANA Zucker A.G. începe investiția în România prin achiziționarea mai multor fabrici de zahăr:

  • S.C. Danubiana Roman S.A.
  • S.C. Zaharul S.A Buzau         
  • S.C. Beta Tandarei S.A.

2001

AGFD Țăndărei este preluată de grupul AGRANA

2005

Fabricile de zahăr fuzionează și este înființată AGRANA ROMANIA S.A.

2006

In urma transferului capitalului social catre grupul AGRANA, numele societăţii Wink Romania SRL (cu obiect de activitate prepararea sucurilor de legume si fructe)  s-a schimbat în AGRANA Juice Romania Vaslui

2008

AGRANA ROMANIA S.A. si-a mutat sediul din Buzău in București, Șos. Străulești nr.178-180, sector 1.

2018

AGRANA ROMANIA S.A. devine AGRANA ROMANIA S.R.L

PRODUCția de zahăr

Activitatea principală a companiei este producerea de zahăr, atât din zahăr brut importat cât și din sfeclă de zahăr.

AGRANA Romania este unul dintre cei mai importanți furnizori de zahăr pentru îndulcitori și pentru industria băuturilor răcoritoare, pentru vânzarea zahărului cu amănuntul pe plan internațional, dar mai ales, este un furnizor pentru comercianții care vând zahărul cu amănuntul în orașele mici și satele din întreaga țară.

Fabrica din Roman

Unitatea de producție a zahărului obținut din sfeclă de zahăr este situată în Roman, județul Neamț. Fabrica de zahăr Agrana din Roman este partenerul cel mai important pentru mii de cultivatori de sfeclă de zahăr și pentru proprietarii de terenuri agricole din estul României, de la granița cu Ucraina până la Galați în sud. Specialiștii companiei AGRANA prezintă informații agro-tehnice generale și în același timp acordă sprijin agricultorilor în vederea dezvoltării culturilor arabile. Una dintre cele mai importante preocupări ale fabricii este să redea solului o structura favorabilă din punct de vedere sanitar. Unul din obiectivele companiei AGRANA România este de a aduce cultura românească de sfeclă de zahăr la un nivel competitiv în Europa.

Încă de la  înființare, compania AGRANA Romania a investit în modernizarea producției de zahăr din sfeclă și a rafinării zahărului brut, în tehnologii moderne de cultivare a sfeclei de zahăr, precum si în utilaje și mașini agricole pentru producția și recoltarea sfeclei de zahăr. 

Fabrica din Buzău

Unitatea de producție a zahărului brut obținut din trestie de zahăr  este localizată în Buzău, județul Buzău. Fabrica a fost proiectată atât pentru producția de zahăr din sfeclă de zahăr cât și pentru cea a zahărului brut din trestie de zahăr. Din 1998 a fost modificată din punct de vedere tehnologic pentru a procesa doar zahăr brut. Capacitatea de procesare a fabricii este de 1.000 de tone zahăr brut pe zi.

Compania AGRANA Romania a investit  in retehnologizarea și modernizarea producției, ultima achiziție a companiei fiind un sistem automat de ambalare pungi. Astfel, s-a obținut o calitate ireproșabilă a ambalajelor, realizându-se performanța ca doar 2 operatori să poată ambala 60 de tone in 12 ore, crescând productivitatea cu 24 de tone/schimb.

AGRANA Starch România

Fabrica AGFD Țăndărei

Fabrica AGFD Ţăndărei SRL este situată în sud-estul României, la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Constanţa.Fabrica a fost preluată de AGRANA în decembrie 2001 şi, după un ambiţios program de investiţii, în aprilie 2002, a reînceput procesul de producţie. Produse principale ale companiei sunt: amidon nativ şi modificat, siropuri glucoză şi maltoză, germeni, gluten şi tărâţe de porumb. Capacitatea anuală de producţie a fabricii este de 36.000 tone de porumb. Societatea deţine spaţii moderne de depozitare şi prelucrare pentru aproximativ 20.000 tone de cereale. De asemenea, deţine mijloace de transport speciale destinate transportului vrac al pulberilor (amidon) şi lichidelor alimentare vâscoase (glucoză).

Austria Juice România

Austria Juice România

În septembrie 1997 a fost pusă în funcţiune fabrica de producere a sucului din concentrat de mere, în Vaslui, la adresa la care funcţionează şi acum, pe un teren de 19.000 mp – la început închiriat, astăzi proprietate a firmei. În data de 30 martie 2005, asociatul unic Wink Verwaltungsgesellschaft MBH a cesionat capitalul social către grupul de firme AGRANA din Austria. Din data de 31 iulie 2006 numele societăţii s-a schimbat în AGRANA Juice Romania Vaslui, pentru a arăta apartenenţa la grupul internaţional şi domeniul de activitate. Produsele finite rezultate sunt sucul, concentratul din mere şi aroma de mere. Producţia medie, pe un sezon, este de 3.000 tone de concentrat şi 100 tone de aromă de mere.

De la început şi până în prezent societatea a avut ca obiect de activitate principal, declarat şi realizat, prepararea sucurilor de legume şi fructe.

Materia primă de bază este reprezentată de merele proaspete pentru industrie, colectate, în principal, din regiunea Moldovei, precum şi din Republica Moldova. Activitatea de producţie este sezonieră, desfăşurându-se în perioada august – noiembrie (perioada de recoltare a merelor). Capacitatea de procesare a fabricii este de 450 tone de mere pe zi.

Produsele finite rezultate sunt sucul, concentratul din mere şi aroma de mere. Producţia medie, pe un sezon, este de 3.000 tone de concentrat şi 100 tone de aromă de mere. În ultimii cinci ani de activitate aceste produse au fost exportate în proporţie de 100%.

Mediul și Dezvoltarea Durabilă

Mediul și Dezvoltarea Durabilă

Asigurarea calităţii în atribuirea de valoare materiilor prime din agricultură în segmentele ZAHĂR, AMIDON, FRUCTE reprezintă unul dintre cele mai importante obiective strategice ale companiei. Atingerea acestui obiectiv pe termen lung implică selectarea cu atenţie a materiilor prime din agricultură şi folosirea celor mai moderne tehnologii de protejare a mediului şi a resurselor naturale.

AGRANA îşi concentrează eforturile în domeniul mediului şi dezvoltării durabile mai ales asupra următoarelor segmente:

  •  Utilizarea energiei şi resurselor
  • Apa şi aerul
  • Utilizarea subproduselor
  • Consilierea fermierilor
  • Fabricarea produselor organice

Pe lângă aspectul tehnologic, datorită strânselor relaţii cu industria ce prelucrează mai departe produsele alimentare, pentru AGRANA sunt importante teme precum siguranţa produselor alimentare, controlul calităţii, trasabilitatea tuturor proceselor industriale până la câmpul de cultură, inclusiv sub aspect social, precum şi certificările (ISO 9001:2000, ISO 22000, Standardul Internaţional al Produselor Alimentare, GMP+*, Calitate şi Siguranţă).

 

Anunț public Privind decizia de revizuire a autorizației integrate de mediu

15 ianuarie 2016

Unitatea de producție a zahărului brut obținut din trestie de zahăr  este localizată în Buzău, județul Buzău. Fabrica a fost proiectată atât pentru producția de zahăr din sfeclă de zahăr cât și pentru cea a zahărului brut din trestie de zahăr. Din 1998 a fost modificată din punct de vedere tehnologic pentru a procesa doar zahăr brut. Capacitatea de procesare a fabricii este de 1.000 de tone zahăr brut pe zi.

Compania AGRANA Romania a investit  in retehnologizarea și modernizarea producției, ultima achiziție a companiei fiind un sistem automat de ambalare pungi. Astfel, s-a obținut o calitate ireproșabilă a ambalajelor, realizându-se performanța ca doar 2 operatori să poată ambala 60 de tone in 12 ore, crescând productivitatea cu 24 de tone/schimb.

Anunt pu­blic pri­vind de­pu­ne­rea so­li­ci­ta­rii de emi­tere a acor­du­lui de mediu

17 oc­tom­brie 2014

SC Agrana Romania SA Sucursala Roman anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere acord de mediu pentru proiectul “Inchidere Iaz Cordun” propus a fi amplasat in jud. Neamt, comuna Cordun-extravilan.

Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Neamt sin Piatra Neamt, str. Piata 22 Decembrie nr 5, in zilele de luni-joi, intre orele 8:00-15:00 si vineri intre orele 8:00-14:00 precum si la sediul SC Agrana Romania SA –Sucursala Roman din jud. Neamt, municipiul Roman, Str. Energiei nr. 6.