Despre Noi

În 1998, compania AGRANA Zucker A.G. a demarat investiţii în industria zahărului şi amidonului din România. În momentul de faţă compania AGRANA deţine o fabrică de zahăr în Roman şi una în Buzău, precum şi o fabrică de amidon în Ţăndărei.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesaţi secţiunea De ce AGRANA?

În anul 2005 fabricile de zahăr au  optat pentru o administrare și un management mai eficient și astfel a fost înființată compania SC AGRANA Romania S.A.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesaţi secţiunea Info Acţionari.

Activitatea principală a companiei este producerea de zahăr, atât din zahăr brut importat cât și din sfeclă de zahăr. AGRANA Romania este unul dintre cei mai importanți furnizori de zahăr pentru îndulcitori și pentru industria băuturilor răcoritoare, pentru vânzarea zahărului cu amănuntul pe plan internațional, dar mai ales, este un furnizor pentru comercianții care vând zahărul cu amănuntul în orașele mici și satele din întreaga țară.

Fabrica din Roman| România

Unitatea de producție a zahărului obținut din sfeclă de zahăr este situată în Roman, județul Neamț. Fabrica de zahăr Agrana din Roman este partenerul cel mai important pentru mii de cultivatori de sfeclă de zahăr și pentru proprietarii de terenuri agricole din estul României, de la granița cu Ucraina până la Galați în sud. Specialiștii companiei AGRANA prezintă informații agro-tehnice generale și în același timp acordă sprijin agricultorilor în vederea dezvoltării culturilor arabile. Una dintre cele mai importante preocupări ale fabricii este să redea solului o structura favorabilă din punct de vedere sanitar. Unul din obiectivele companiei AGRANA România este de a aduce cultura românească de sfeclă de zahăr la un nivel competitiv în Europa.

Încă de la  înființare, compania AGRANA Romania a investit în modernizarea producției de zahăr din sfeclă și a rafinării zahărului brut, în tehnologii moderne de cultivare a sfeclei de zahăr, precum si în utilaje și mașini agricole pentru producția și recoltarea sfeclei de zahăr. 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesaţi secţiunea Cercetare şi Dezvoltare.

Fabrica din Buzău | România

Unitatea de producție a zahărului brut obținut din trestie de zahăr  este localizată în Buzău, județul Buzău. Fabrica a fost proiectată atât pentru producția de zahăr din sfeclă de zahăr cât și pentru cea a zahărului brut din trestie de zahăr. Din 1998 a fost modificată din punct de vedere tehnologic pentru a procesa doar zahăr brut. Capacitatea de procesare a fabricii este de 1.000 de tone zahăr brut pe zi.

Compania AGRANA Romania a investit  in retehnologizarea și modernizarea producției, ultima achiziție a companiei fiind un sistem automat de ambalare pungi. Astfel, s-a obținut o calitate ireproșabilă a ambalajelor, realizându-se performanța ca doar 2 operatori să poată ambala 60 de tone in 12 ore, crescând productivitatea cu 24 de tone/schimb.

Fabrica AGFD Țăndărei | România

Fabrica AGFD Ţăndărei SRL este situată în sud-estul României, la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Constanţa.Fabrica a fost preluată de AGRANA în decembrie 2001 şi, după un ambiţios program de investiţii, în aprilie 2002, a reînceput procesul de producţie. Produse principale ale companiei sunt: amidon nativ şi modificat, siropuri glucoză şi maltoză, germeni, gluten şi tărâţe de porumb. Capacitatea anuală de producţie a fabricii este de 36.000 tone de porumb. Societatea deţine spaţii moderne de depozitare şi prelucrare pentru aproximativ 20.000 tone de cereale. De asemenea, deţine mijloace de transport speciale destinate transportului vrac al pulberilor (amidon) şi lichidelor alimentare vâscoase (glucoză).

Cea mai importantă preocupare a companiei din ultimii ani a fost sa găsească şi să investească în modalităţi eficiente de optimizare a consumului de energie şi de  protecţie a mediului.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesaţi secţiunea Mediul şi Dezvoltarea durabilă.

În septembrie 1997 a fost pusă în funcţiune fabrica de producere a sucului din concentrat de mere, în Vaslui, la adresa la care funcţionează şi acum, pe un teren de 19.000 mp – la început închiriat, astăzi proprietate a firmei. În data de 30 martie 2005, asociatul unic Wink Verwaltungsgesellschaft MBH a cesionat capitalul social către grupul de firme AGRANA din Austria. Din data de 31 iulie 2006 numele societăţii s-a schimbat în AGRANA Juice Romania Vaslui, pentru a arăta apartenenţa la grupul internaţional şi domeniul de activitate. Produsele finite rezultate sunt sucul, concentratul din mere şi aroma de mere. Producţia medie, pe un sezon, este de 3.000 tone de concentrat şi 100 tone de aromă de mere.